Banner

CHECK DOWNLOADS SECTION

Apply now for full-time freshman, transfer admission, or graduate programs.

Q1) What is admission procedure and what are eligibility criteria to get admission?

Ans: 

  • Candidate may get admission through CAP Or Management Quota. 1.80% admissions are available for CAP and 20% will be made at Institute Level.
  • for the detail information please visit : http://www.dtemaharashtra.gov.in/fe2017/StaticPages/HomePage.aspx.
  • Only CET or JEE main paper 1 Candidate can apply for CAP for first year admission.
  • Candidate must have 50% in PCM(open category) and 45% in PCM(in case of other backward categories).
  • NOTE: Physics and Mathematics  as compulsory subject and Chemistry can be substitute with any technical or vocational subject).
  • Detailed information about institute level admission shall be obtained from the admission cell of the college. We request you to visit our college on any working day between 9:30 AM to 5:30 PM.
  • NOTE: online registration is compulsory For management quota seats .Detailed information (fees related)will be obtained from Dr. K.T. Jadhav . (contact:915819599/9764997280)

Q2) What is the placement scenario in your Institute?

Ans: For the Academic Year 2016-17, the placement for our college is around 90% and still the placements are going on. We assure you to give 100% placement to every eligible candidate.

Our major Recruiters in campus are –

TCS,Tech Mahindra, INFOSYS, TATA HONEYWELL, TATA, L&T,INFOTECH, COGNIZANT TECNOLOGY SOLUTION,NEWGEN,GODREJ,CALSOFT , CAPGEMINI & many more .

Visit the link for the detailed list: DYPCOE Recruiters 

Institute also provide In-house Training for Soft Skill, Communication Skill, Aptitude Group discussion & personal interview and Add on technical course.


  Q3) What is the fee structure?

Ans:  Fee structure for first year engineering all branches for the Academic Year 2016-17 was as follows:

or open Category

 (Amt in Rs.)

For OBC students (Amt. in Rs)

For SC category

(Amt. in Rs) 

For NT/VJ/SBC/TFWS  category students (Amt. in Rs)

 

For J&K

(Amt. in Rs)

For Maharashtra students

Other than Maharashtra Board state

 

 

           

                                         Every year fee gets revised according to Shikshan Shulka Samiti. 


Q4) Do u have Transport Facility?

Ans: No, currently we don’t have transport facility. It shall be implemented very soon. But  our college is nearby Akurdi Railway Station. It is hardly 200m away from the station and it is on road so it is very convenient to get a public transport to reach to our college.


 Q.5) What is the Branch Intake?

 Ans: intake for various branches is as follows:

Under Graduate Level

(First year Engineering

Intake

Post Graduate Level

Intake

Civil Engineering

120

Civil Engineering

·         Construction & Management

·         Environmental Engineering

 

18

18

Civil Engineering

(Second Shift)

60

Computer Engineering

120

Computer Engineering

25

Electronics & Telecommunication Engineering

120

Electronics & Telecommunication Engineering

·         VLSI & Embedded Systems

·         Communication networks

 

18

18

Information & Technology

120

NA

 

Instrumentation on & Control

60

NA

 

Mechanical Engineering

120

Mechanical Engineering

·         Mechanical Design

·         Heat Power

 

18

18

Mechanical Engineering

(second shift )

60

Production Engineering (Sandwich)

60

Production Engineering (Sandwich)

·         Manufacturing Engineering & Automation

15

 


Q6) If I belong to SC/ST/OBC category then how much scholarship I will get?

 Ans: SC-100%, ST-100% , OBC-50%, VJNT-100%, SBC-100%:: Fee concession on tuition fee.


Q7) If I take admission then what other facilities I will get?

Ans: 

  •  We are having book bank facility, library facility (8:00 AM to 8:00 PM) and WiFi facility for students. Institute also has Gymkhana and a sports ground for the students to develop their extracurricular skills.
  • Institute offers Earn & Learn facility to students. So that they can earn upto Rs. 300 per day by doing two or three hour work every day.
  • Full fee reimbursement for university topper.
  •  Fee concession for good scholars according to their marks.
  • Fee concession for EBC/TFWS students as per DTE rules.

Q8) Is there any hostel facility for Boys and Girls?

Ans: Yes, We do have hostel facility for both boys and girls with all modern amenities.


Q9) What is hostel Fee Structure for Boys and Girls?

Ans: Girls hostel –Rs.55000 yearly & boarding charges 4500 per month

        Boys hostel-Rs.60000 yearly.


 Q10) What is the timing in your Institute?

Ans:  Timing of the institute is : 9.30 A.M to 5.30 P.M


Q11) May I get any Idea about the location of Your College?

 Ans: Sector No.29, Pradhikaran, near Akurdi railway station, Akurdi, Pune-411044

благотворительный фонд владимира мунтянаполигон ооо украинакупить детское нижнее белье для девочек
Copyright © 2015  Dr. D.Y. Patil Educational Complex, Akurdi, Pune
Best viewed in IE 10+, Firefox 20+, Chrome , Safari5+, Opera12+